Hur vet jag vem jag är?

Det är inte alltid lätt att veta vem vi är. Att hitta sin identitet och plats i samhället kan ta lång tid och vi förändras ju faktiskt hela tiden. Att det kan kännas förvirrande är därför inte så konstigt. Samtidigt finns det också mycket vi känner press över när det kommer till hur vi ska vara. Det gör det inte lättare att hitta sig själv. Osäkerhet kring vem vi är och vill vara kan utnyttjas av människor, bland annat av de som rekryterar till våldsbejakande grupper. På den här sidan pratar vi mer om identitet, hur vi vet vilka vi är och hur vi kan hantera pressen från andra. 

Jag vill bara vara jag!

Ibland kan det kännas som att andra försöker påverka oss till att vara på ett visst sätt. Ibland kan det kännas som att vi måste vara på ett visst sätt för att passa in. Detta beror många gånger på normer som finns i samhället. 

Lär dig mer om hur olika normer påverkar oss!

Varför blir man extremist? Peter berättar om varför han drogs till vit makt miljön

Så, vem är du?

Det är inte alltid lätt att svara på den frågan. Vad vi identifierar oss med kan variera från olika perioder i våra liv och vi kan identifiera oss med massa olika saker samtidigt. 
 

Här kan du läsa mer om identitet.

personlighet online. Flera personer tittar i sina mobiltelefoner

Vem är du online?

Känns det ibland lättare att vara dig själv på nätet? Vår personlighet kan skilja sig åt online och offline. Vad beror det egentligen på?

Personlighet online

Extremkoll.se är under uppbyggnad! Det kommer fyllas på med ännu fler artiklar, videor och annat innehåll här framöver. Så länge kan du ta en titt på våra andra temasidor, du hittar dem i menyn!

Kontakt